4.10.05

 

Snapnes-Rolf: 4-0 (2-0)

Rolf: Geir Ottøy, Bjørn Hetland, Tom Trones, Sølve Skjæveland, Frode Nygaard, Tore Wersland, Ole Gjesdal, Erik Pettersen, Morten Tandrevoll, Per Tore Solstad

I sesongens aller siste kamp skulle endelig Rolf legge ut på årets første og eneste eksotiske langtur. Siden de færreste av våre lesere hører hjemme i kategorien for globetrottere, bringer vi først litt praktisk informasjon om dette herrlige reisemålet.


Kirkens Bymisjon-bussen har transportert Rolf trygt fram til årets bortekamper

Snapnes er en liten øy, langt langt ute i Nordsjøen (ca midt mellom Shetland og Hebridene). Men til tross for værharde omgivelser og århundrers kamp mot naturkreftene, sjørøvere, skattefuten, sultedøden og fraflytningsspøkelset, så har de innfødte Snapnesene i generasjon etter generasjon klart å klore seg fast på denne isolerte knausen.


Selv internasjonale toppartister tar turen innom Snapnes

Øya har fint lite industri, og hovednæringskildene er vrakplyndring og distriktstøtte. Men det finnes også betydelig kålrabi-produksjon, oppdrett av geitebukker, samt stor eksport av "Snapnes-Cider" - en olm drikk som selv lokalbefolkningen frykter som pesten.

Til tross for svak økonomi har øya ett blomstrende kulturliv og er internasjonalt anerkjent for sine dyktige dansband. Og turister fra hele verden legger turen til øya hver oktober for å oppleve folkelivet under den årlige Kålrabi-festivalen. Et knakende godt fotball-lag har man også klart å få fram.

(Kilde Aschehoug og Gyldendals Store Norske Konversasjonsleksikon, Oslo, 1952)


Ole Gjesdal spilte i dag sin kamp nr 59 i karrieren!

Men nok om det og mer om noe annet. 10 mann fra Rolf hadde lagt turen til Snapnes og leverte en meget sterk kollektiv søknad på å få være med i neste sesong av "Heia Tufte!". Sjelden har vel Rolf spilt dårligere parodier på en fotballkamp, og vi fikk se flere skrekkscener som brakte tankene tilbake til Rolfs "glansdager" i 1999.

Første omgang hadde Rolf knapt ballen. Snapnes hadde hevet seg en åtte-ti hakk siden kampen i vårsesongen, men skal vel likevel takke ett meget gavmildt Rolfelag for at de klarte å putte 2 mål bak Rolfs tredjekeeper Geir Ottøy.


John Arne Riise sender "KozogKlemz-melding" til Snapnes-spiller nr 4

Andreomgang ble ikke særlig mye bedre, og ble sterkt preget av at Snapnes' spiller nr 4 (han med de gule sokkene) prøvde å få nærkontakt med Rolfs Morten Tandrevoll. Etter at Snapnes-spilleren la opp til tett mannsmarkering og frekke kroppstaklinger som ville ha ført til gult kort for uanstendig oppførsel selv på herretoalettet til Sting, valgte Tandrevoll å kaste den ene støvelen til Snapnes-spilleren ut i bushen. Da Snapnes' nr 4 likevel ikke tok dette hintet, måtte Tandrevoll gå mer håndfast til verks for å avvise tilnærmelsene. Dessverre fikk dommeren med seg dette, og Tandrevoll fikk se årets første røde kort. Dermed blir "Årets Råtass"-kåringen kun en formalitet, og herrene Leknes og Didriksen må nok finne seg i å havne i skyggen av Tandrevoll.

Med kun 6 mann på banen ble det en håpløs oppgave å ta igjen ledelsen til Snapnes. Rolf var fortsatt like gavmilde bakover og dermed ble det 2 nye baklengsmål og et stygt firemålstap. Det kunne fort blitt det dobbelte. Men vi får trøste oss med at ryktene vil ha det til at 15 poeng uansett holder til fjerdeplass, og dagens kamp dermed var totalt betydningsløs. Men trist vi ikke kunne få til en morsom avslutning på en ellers meget god sesong.


Tore Wersland jubilerte med sin kamp nr 90 i karrieren. Det er selvfølgelig rekord!!!


<br /><bgsound src="filename.mid"> <br />

Comments: Legg inn en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?