5.10.04

Rolf-Klebe: 3-12

Javel gutter,

I følge idrettspsykologene så er det viktig å fokusere på det positive når man er i motgang. Skal derfor oppsummere kampen ganske kort.

Første omgang er faktisk ikke så verst. Vi starter dårlig og slipper inn 2 ganske billige mål. Men vi lar oss faktisk ikke knekke av det, men kjemper videre framover. Og så får vi faktisk lønn for strevet. Morten Reigstad lager et fint mål på et bra plassert langskudd (og det var selvsagt ikke første målet hans siden 2001. Reigstad putta 2 mål i 2003 og 4 mål i 2002 og er fortsatt en av Rolfs mestscorende spisser). Klebe går opp til 3-1, men Tore Martin Wersland utligner til 3-2. Klebe presser videre og putter 2 mål til. Men Tore er frampå nok en gang og ordner 5-3 (forøvrig hans offisielle mål nr 60 for Rolf). Må nevnes at Frank fortjener 90% av æren på det ene målet til Tore, da Frank presser keeper og vinner ballen og deretter legger inn en lissepasning Tore bare trenger å stusse inn i mål. Første omgang ender til slutt med 6-3 ledelse til Klebe. Ikke noe å rope hurra for, men vi scorer mål og har egentlig kontakt hele omgangen.

Andre omgang er tragisk. Vi soser rundt på banen som en gjeng herreløse esler, og lar Klebe trille ball. Kun en kjempejobb av keeper gjør at vi ikke taper kampen mer enn 12-3. Og mer er det ikke å si om andre omgang.

Hva kan vi gjøre for å bli bedre? Tror først og fremst vi må fokusere på 2 ting:

1: Trener Wersland bør finne fram taktikk-tavlen. Det blir for tilfeldig hvordan vi spiller. Vi har ingen faste formasjoner, og det skaper skikkelig kaos når vi bytter inn nye spillere som helst har lyst å spille på en helt annen plass enn spilleren som bytter ut. Når vi vet hvor vi skal spille, blir det kanskje lettere å finne ut hvordan vi skal spille også.

2: Vi må få humøret tilbake i Rolf. Vi vil aldri bli de beste fotballspillerene i byen. Men tidligere har vi iallefall vært humørlag nr 1. I det siste har det blitt en del sure kommentarer både under og etter kamp. Det er ikke nødvendig å syte på alle dommeravgjørelsene. Det er ikke nødvendig å syte når man ikke får ballen, eller når noen gjør en feil heller. Og det er iallefall ikke nødvendig å syte fordi vi taper kamper og mange spiller dårlig. Det er ikke noe nytt, og vi burde vel ha lært oss å leve med det nå.

Rolf er et kompislag. Vi spiller fordi vi skal ha det gøy sammen med gode kamerater. Nå må vi sørge for at vi får det kjekt rundt kampene igjen. Dersom folk synes det er gøy å spille i Rolf, vil flere møte opp på kampene. Kanskje noen av de "frafalne" veteranene gjør comeback igjen? Kanskje folk til og med vil møte opp på treninger? Undere har skjedd før...

Vil iallefall takke følgende spillere som stilte opp på kamp i det ufyselige drittværet:

Åge, Tom, Sølve, David, Geir, Tore, Frank, Stian D, Morten R, Bjørn S & Frode

Sterkt å stille 11 mann i slikt vær. Tydeligvis har Rolf fortsatt en lys fremtid. Nå gjelder det bare å stille med en like sterk tropp i torsdagens kamp mot Orstad. Det kan jo ikke ende med annet enn seier. Foreslår oppmannen tar med sjampis og pyro-effekter...